Uravaihtoehto, kun olet tehnyt rakennustöitä

Uravaihtoehto, kun olet tehnyt rakennustöitä

Monet ihmiset eivät tiedä millaisia uravaihtoehtoja heille ovat saatavilla, kun he ovat suorittaneet insinöörin kandidaatin tutkinnon.

Maa- ja vesirakentaminen on ammattimainen tekniikan ala, joka käsittelee fyysisen ja luonnollisesti rakennetun ympäristön suunnittelua, rakentamista ja ylläpitoa, mukaan lukien siltojen, teiden, vesiväylien, patojen, satamien, rautateiden ja rakennusten kaltaiset työt. Maa- ja vesirakentaminen on vanhin arkkitehtoninen tekniikan ala. Itse asiassa se olisi pitänyt määritellä rakennustekniikaksi, mutta sitä kutsuttiin rakennustekniikkaksi erottamaan ei-sotilastekniikka sotilastekniikasta, koska aiemmin kaikki rakennustyöt toteutettiin sotilasjoukkojen Euroopassa. Joten lopulta siitä tuli siviili- (ei-sotilaallinen) tekniikka.

Työpoliittinen aikakauskirja

Maa- ja vesirakentajilla on yleensä akateeminen tutkinto pääaineenaan rakennustekniikka. Intiassa tällaisen tutkinnon pituus on yleensä neljä vuotta ja suoritettu tutkinto nimitetään yleensä tekniikan kandidaatiksi.
Se on jaettu perinteisesti useisiin osa-aloihin, mukaan lukien
1. Ympäristötekniikka
2. Maanmittaus
3. Geotekniikka
4. Rakennesuunnittelu
5. Kuljetus
6. Kaupunkisuunnittelu
7. Vesivarojen suunnittelu
8. Rakennustekniikka
9. Rannikkosuunnittelu
10. Talotekniikka
11. Rakentamisen hallinta
12. Arviointi- ja arvostustekniikka
Rakennusinsinööreille ei ole yhtä tyypillistä urapolkua. Suurin osa rakennustekniikan tutkinnon suorittaneista aloittaa töillä, jotka vaativat alhaista vastuutasoa, ja kun uudet insinöörit todistavat pätevyytensä, heille luotetaan tehtäviin, joilla on suuremmat seuraukset ja jotka vaativat korkeampaa vastuutasoa. Kullakin tie- ja vesirakennusalalla uranvaihtoehdot kuitenkin vaihtelevat. Vaikka heidät tunnetaan yleensä rakennusinsinööreinä, heistä tulee tietyille osa-alueille erikoistuneita työskenneltyään muutaman kuukauden tai vuoden ajan samalla tieteenalalla. Joten valitsen, että soitan heille pikemminkin kurin perusteella kuin rakennusinsinööreinä, ts. Ympäristöinsinööreinä, maanmittareina jne.. Rakennusinsinööreillä on kaikki edellä mainitut uravaihtoehdot tai -hinta valita heidän kiinnostuksensa perusteella.

Oletko kiinnostunut liittymään ohjelmistokenttään?

Ohjelmistosuunnittelu tai IT-suunnittelu ei ole osa rakennustekniikan alaa. Tällä lisäkohdalla haluaisin kertoa opiskelijoille, jotka halusivat liittyä tietotekniikan tai informaatioteknologian opintoihin, mutta jotka on pakotettu liittymään siviili-, sähkö-, kemian- tai muuhun tekniikkaan Merit-pohjaisen pääsyjärjestelmän kautta. Niillä opiskelijoilla on edelleen erittäin hyvät mahdollisuudet liittyä ohjelmistoteollisuuteen, jos he seuraavat minun “maagista ehdotusta”.

Se tapahtuu liittymisen jälkeen siviili- tai sähkö- tai kemiantekniikkaan; heillä on 6 lukukautta tekniikan opintojen kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Heillä on suhteellisen enemmän vapaata aikaa kunkin lukukauden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ja yhteensä 18 kuukautta. Heidän tulee suorittaa joitain ohjelmistokursseja (C, C ++, Java, .Net, VB, tietokantaohjelmistot) näiden 18 kuukauden aikana, hankkia asiantuntemusta. Lisäksi he voivat kuulla opiskelevia kursseja vanhemmilta sukulaisiltaan, jotka ovat jo mukana ohjelmistoteollisuudessa, jotta he vastaavat teollisuuden tarkkaa vaatimusta. Muistaa; kehittää hyviä analyyttisiä taitoja, ongelmien (ei päivittäisiä ongelmia, mutta tekniikan ja matemaattisten ongelmien ratkaisemistaitoja), koska mikään ohjelmistoyritys ei erota eri tekniikan alojen opiskelijoita, itse asiassa heillä on mielellään joitain kykyjä, jotka tuntevat jonkin ytimen tekniikan alojen kehittäessä ohjelmistoja myös ydinsovelluksiin.
Suunnitteluopintojen lopussa ja taianomaisen ehdotukseni seuraamisen jälkeen sinulla on kaksi teollisuusvaihtoehtoa, joista valita, jos tällaisilla CSE- tai IT-insinööreillä on vain yksi, “niin hurraa”.